Манчев:Радово ќе добие Едукативен центар за деца на возраст од 3 до 6 години.

ЕДУКАТИВЕН ЦЕНТАР ЗА ДЕЦА ОД ПРЕДШКОЛСКА ВОЗРАСТ. На барање на граѓаните, наскоро во Радово ќе започне да функционира Едукативен центар за деца на возраст од 3 до 6 години. Секогаш заедно со граѓаните!  

повеќе

Славе Андонов -Во општина Василево ќе се гради Специјална болница за гинекологија и акушерство‼️

Во општина Василево ќе се гради Специјална болница за гинекологија и акушерство Денес со д-р Никола Маџунков,сопственикот на Мартини поликлиника, го означивме почетокот на изградба на Специјалната болница за гинекологија и акушерство, со ставање камен-темелник. Поликлиниката се гради на територијата на општина Василево, од левата страна на почетокот од локалниот пат кој води кон населеното…

повеќе

Кинески мајстор на сложувалки решава три Рубикови коцки додека жонглира

26 јули (UPI) – Кинески брзичар ги спои своите вештини за решавање загатки со неговото жонглирање и реши три Рубикови коцки за 3 минути и 16 секунди додека жонглираше. Ли Жихао (22) првично го собори рекордот за најбрзо време за решавање на три ротирачки коцки за загатки додека жонглираше во јули 2022 година, кога ги заврши загатките за…

повеќе

Од 4 до 8 август, во Амфитеатарот во Струмица, ќе се одржи 18-тото издание на Интернационалниот филмски фестивал „Астерфест“

Од 4 до 8 август, во Амфитеатарот во Струмица, ќе се одржи 18-тото издание на Интернационалниот филмски фестивал „Астерфест“, во знакот на новите тенденции во кусометражниот, документарниот и авторскиот филм. Во овогодишната програмска селекција има дваесет и три исклучителни кратки играни филмови, документарци и анимации кои ќе се натпреваруваат за „Златната“, „Сребрената“ и „Бронзената потковица“…

повеќе

ИЗВЕСТУВАЊЕ ДО ЈАВНОСТА ОД ЗДРАВА КОТЛИНА -СОВЕТОТ НА БОСИЛОВО ЕДНОГЛАСНО ПРОТИВ РУДНИЦИ !!!

КОНЕЧНО – И СОВЕТОТ НА БОСИЛОВО ЕДНОГЛАСНО ПРОТИВ РУДНИЦИ !!! Ја известувам јавноста дека на одржаната седница (11.00ч, 31.07.2023г.) на Совет на о. Босилово точките: 1. ПРЕДЛОГ – ОДЛУКА ЗА МИСЛЕЊЕ ВО ВРСКА СО ИНИЦИЈАТИВИ ЗА ВРШЕЊЕ НА ГЕОЛОШКИ ИСТРАЖУВАЊА И ЕКСПЛОАТАЦИЈА НА МЕТАЛИЧНИ МИНЕРАЛНИ СУРОВИНИ НА ТЕРИТОРИЈАТА НА ОПШТИНА БОСИЛОВО 2. ДАЛИ СОВЕТНИЦИТЕ ВО…

повеќе

„Секси“ блиска иднина на патувањето?

Хиперлуповите со низок јаглерод и голема брзина ќе ги преобликуваат нашите градови и ќе го променат начинот на кој патуваме. Тоа е ветувањето. Може ли технологијата да испорача? За начин на транспорт кој ветува патување блиску до брзината на звукот, hyperloop – футуристичкиот концепт на воз во вакуумска цевка популаризиран од Илон Маск – сигурно одзема време….

повеќе