mozochen 1024x536

Драстично зголем бројот на мозочни удари, младите на удар поради кокаинот

Бројот на пациенти со мозочен удар драстично се зголеми во последните неколку години, алармираат лекарите. На тоа влијаеле повеќе фактори, но пред се постојаниот стрес, брзото темпо на живот, како и честите нагли промени на времето, главно за повозрасните граѓани. Загрижува податокот дека расте бројот на млади лица со мозочен удар. Додека кај повозрасната популација…

повеќе
cassiopeia a 11180 960 720 696x398

Овој живот е само блесок во вечното патување

Ведските списи опишуваат како времетраењето на деновите и ноќите, како и месеците и годините, е различно на различни планети, ѕвезди и светли небесни тела. Времето на повисоките планети како што се Месечината и Венера се мери поинаку од времето на Земјата. Се вели дека шест месеци на оваа планета Земја се еднакви на еден ден на повисоките…

повеќе
love 4954794 960 720 696x398

Односите служат како огледало во кое можеме да го видиме нашето паразитско „јас“, за да можеме да го надминеме. Тоа значи дека секоја врска, позитивна или негативна, носи своја трансцендентална вредност. Свеста што го препознава тоа станува благодарна, додека во спротивен случај истата вредност станува причина за страдање на ниво на егоцентрична личност.

Љубовта е смрт на старото и раѓање на новото, а почетокот на се е здравото самољубие Односите служат како огледало во кое можеме да го видиме нашето паразитско „јас“, за да можеме да го надминеме. Тоа значи дека секоја врска, позитивна или негативна, носи своја трансцендентална вредност. Свеста што го препознава тоа станува благодарна, додека во спротивен…

повеќе
close up of romantic couple lying on the grass 1139 332 696x398

5 работи што секој маж ги сака во врската

Направете го да се чувствува како да е вашиот херој Тој не сака да биде вашиот Кларк Кент, тој сака да биде Супермен. Тој сака да го видите како скока преку висока зграда со еден скок и фаќа куршуми. Сака да ве носи во раце и да ви го покаже светот. Или барем така се чувствува. Негова „работа“…

повеќе
noah silliman

Кога ќе научите да се држите подалеку од негативните луѓе, овие работи ќе ви се случат!

Кога ќе научите да се држите настрана од негативните луѓе, ќе ја вкусите посветлата страна на животот. Ќе видите колку е скапоцен секој ден да го трошите на нешто што ви ја троши енергијата и ве прави несреќна личност. Ќе сфатите колку е потребно да ги игнорирате работите за да го задржите вашиот мир и ќе…

повеќе
fb img 1698576822658

Д-р Никола Маџунков-Струмица ја сакаат со срце само за да спроведуваат профитерски проекти за свој џеб❗

Општина Струмица и советниците на СДС изгласаа нов профитерски проект за Јавно- приватно партнерство за фотоволтажни централи на школите и градинките во Струмица❗ Пред само 8 месеци истите советници изгласаа задолжување на Струмица за 2,2 милиони евра за фотоволтажни централи со кредит за ЈП Комуналец. Инвестицијата во најзадолженото претпријатие во Р. Македонија ќе биде со…

повеќе