full shot adult meditating

Вистинските луѓе се препознаваат по дела на љубов и светлина

Отсекогаш сме научени да ја приспособиме „нашата вистина“ на онаа на другите. Тоа беше одреден непишан кодекс на однесување. Дури, уште повеќе, секогаш бевме љубезни со сите околу нас, но најчесто тоа завршуваше на наша штета. Животот го обликувавме во сите сегменти приспособувајќи се на „другите“, од храна, облека, музика, хоби, норми на однесување и она што луѓето…

повеќе
aristotel

ТЕСТАМЕНТОТ НА АРИСТОТЕЛ

Тестаментот на Аристотел ни разоткрива многу аргументи, за тоа каков живот, обичаи и закони имале Македонците тогаш, задржани и сега, главно во правен наследен систем. Аристотел е Македонец, филозоф, научник и најголем мислител, произлезен од цел ред вредни и моќни луѓе на македонскиот род. Не можеме да ги наброиме сите автори кои пишувале за Аристотел….

повеќе
woman 571715

10 лаги кои ве мачат со години: Ако ја одбиете шестата – ќе имате одличен живот!

Понекогаш треба да се чувствувате малку скршено за да сфатите дека никогаш нема да бидете вистински скршени. Понекогаш треба да запознаете многу луѓе кои ви се допаѓаат пред да ја најдете саканата личност. Понекогаш треба да го земете доброто со лошото, знаејќи дека тие лекции на крајот се исплатат. Во животот се среќаваме со цела низа застарени…

повеќе
fb img 1703660923766

Во графите на сите изводи мора да стои македонска национална припадност!

Во државата се нема основно познавање за многу работи. Загрижувачко е колку надлежни институции, високи функционери, судии, правници не знаат основни правно-политички поими и со тоа свое незнаење свесно или несвесно го девалвираат системот, ги бунат граѓаните, прават смут во државата! Жално е колку незнаењето има метастазирано во сите пори. Уставниот суд наместо да делува…

повеќе
osho.1500

Ошо: Ниту едно општество не дозволува РАЗБУДЕНИ И РЕБУНТНИЦИ!

„Јас учам бунт, а не револуција. За мене бунтовноста е особина што мора да ја поседува духовната и религиозна личност. Тоа е духовност во својата апсолутна чистота. Бунтовникот е духовен феномен, тој дејствува целосно независно. Општеството не постои само по себе; тоа е само збор! Револуционерите припаѓаат на световната сфера; бунтовниците и нивниот бунт се свети. Бунтовникот го претставува самото јадро на религијата,…

повеќе
bittersweet by mario sa´nchez nevado

На оној кој го совладал умот, умот му е најдобар пријател, но на оној кој го нема, умот ќе остане најголем непријател

За време на нашето животно патување постојано не следи некаков „внатрешен глас“. Да. Ако не сме на високо духовно ниво на развој, тој глас е умот, кој во суштина е складиште на спомени и искуства што секогаш на секој од нас му нуди избор на одредени опции. Ние ги сметаме за наше „сопствено“ размислување, но тие всушност…

повеќе