6 работи со кои си го одземате душевниот мир

thermohorizon adam scott miller

Никој не е совршен, нели? Колку и да се трудите да живеете чист и едноставен живот, понекогаш токсичноста се провлекува низ пукнатините на вашата секојдневна рутина или несвесно ја пуштате во вашиот живот.

Што точно е токсично однесување и како тоа влијае на вас? Следниве шест шаблони се најчести и ви го одземаат душевен мир.

Озборувања

Така прават сите. Некои во помала мера, а некои во поголема мера.

Но, дали знаете дека ваквото однесување покажува дека сте или несигурни или љубоморни?

Што недостасува во вашиот живот што чувствувате потреба да бидете вклучени во туѓите животи?

Размислете за тоа.

Лажење

Кого лажеш и зошто?

Ако мислите дека вистината боли, тогаш малку подобро „проучете ја“ лагата.

Ништо не боли повеќе од тоа.

Можете да лажете секого, но знајте дека вистината секогаш излегува на виделина.

 

 

Грижа за работи кои сè уште не се случиле

Зошто би трошеле време и енергија грижејќи се за работи кои се уште не се случиле?

Грижата е природно чувство/емоција.

Од вас зависи дали ќе го контролирате и ќе го исцедите пред целосно да ве завладее и пред работите да излезат од контрола.

Во спротивно, постои стрес кој може да биде доста фатален.

Нема потреба за тоа, нели?

Љубомора

На секој чекор некој има нешто поубаво и подобро од тоа што го имате.

Првата реакција на таквата состојба на работите е љубомората. Но, нема потреба од тоа.

Секој од нас има нешто убаво што некој друг би сакал да го има.

Бидете благодарни за тоа што сте и што имате.

Вие сте совршени и благословени токму поради таа причина. Прегрнете го.

 

 

Негативност

Не е се толку лошо! Обидете се да го пронајдете доброто во секојдневните работи, а кога ќе почнете да го правите тоа, ќе видите дека се појавуваат и се случуваат повеќе добри работи во вашиот живот.

Тоа е универзален закон.

Негативноста цица енергија и таа е самата причина зошто се повеќе луѓе ве избегнуваат.

Дали навистина вреди?

 

 

Самоомраза

Внимавајте како се однесувате кон себе.

Погрижете се да си зборувате зборови полни со добрина, љубов и позитивни емоции.

Да се ​​мразите себеси е веројатно најлошото нешто што можете да го направите.

Однесувајте се кон себе на многу позитивен начин. Кога ќе го направите тоа, ќе видите колку навистина сте спектакуларни и колку поспектакуларни ќе станете.

 

 

Гореспоменатите обрасци на однесување вклучуваат работи кои доста голем број луѓе ги прават секој ден.

Следниот пат кога ќе се најдете дека правите нешто од горенаведеното, веднаш престанете.

„Свртете ги“ мислите на другата страна и кажете си дека вашата душа (вистинскиот вие) е убава и заслужува само мисли полни со добрина, убавина и љубов.

Откако ќе ви стане навика, за кратко време ќе видите дека сте душа осветлена од убавината, и нема да има ни трага од ментален немир!

Автор: minimagazin.info