7 тешки чекори низ кои треба да поминете до состојба на повисока свест

girl 667936 960 720 696x398

Ако поминувате низ процес на преселување во состојба на повисока свест, оставајќи го стариот свет зад себе, постојат неколку работи кои можеби на почетокот изгледаат страшни, но всушност се доста чести. Само знајте дека не сте сами – многу луѓе поминуваат низ овие искуства. Колку повисоко се искачувате, толку потешко ќе се вратите на енергиите што сте ги надминале бидејќи тие едноставно ќе бидат неподносливи за нас. Зачекоривте во нова реалност. Добивате мир каков што досега не сте почувствувале. Наскоро ќе запознаете други кои пристигнале таму за да се обединат и да направат нешто НОВО.

dzovi kompani baner horizontalen 1

  1. Се чувствувате како да сте скокнале од карпа

Одеднаш се чувствувате како да сте скокнале од карпа во бездна без да размислувате каде ќе завршите.

Ова е показател дека сте се одвоиле од старите и погусти енергии и сте ги оставиле зад себе. Ова се случува многу пати за време на процесот на преминување во состојба на повисока свест кога ќе се достигне критична маса.

Ова чувство секогаш исчезнува со текот на времето, иако е малку непријатно кога ќе се појави. Најдете утеха во тоа што ова чувство секогаш поминува и дека на крајот некако се навикнуваме на него.

2. Како никој да не ве забележува

Никој не ве забележува, никој не ви обрнува внимание и не ви придава големо значење.

Иако ова може да доведе до чувство на ниска самодоверба, знајте дека поединците кои не ве „забележуваат“ всушност се во сосема поинаков простор. Во стариот свет, многу поединци сè уште не еволуирале и ги набљудуваат работите низ дебелиот ѕид на егото.

Всушност, тие сè уште не се подготвени да видат сè што е околу нив и што прави целина со себе, односно дека сите ние сме голема целина и дека сите сме едно.

Колку е поголема енергијата во која вибрираме, толку повеќе стануваме невидливи и повеќе ја забележуваме. Ќе знаете кога ќе бидете „забележани“ и тоа ќе биде од поединци кои се на вашето ниво. Одморот во вашето светилиште исто така може да биде корисен.

baner portland horizontalen

3. Тешко е да се биде дел од толпата

Тешко е да се биде дел од толпата и ви е тешко да учествувате во работи кои бараат групна енергија.

Освен ако групата не е многу необична и секој член не се почитува поради тоа што е и што придонесува, нема да ви биде удобно да бидете во група. Во групите на повисоко ниво нема лидери и сите се еднакви.

Исто така, групите и гужвите носат со себе разновидни различни енергии, и како што се движиме кон повисоки енергии, за нас станува сè потешко да обработиме голема количина различна енергија одеднаш.

При повисоки енергии, целата енергија тече во иста насока.

banerПРИМА ДЕНТi horizontalen

4. Се чувствувате осамено

Се чувствувате многу осамено, а редовно сте во контакт само со неколку добри пријатели и членови на семејството кои најчесто не се вклопуваат во вашата перцепција за реалноста.

Можеме да се обидеме да запознаеме нови луѓе, да формираме пријателства и да се придружуваме на групи, но доколку нивната енергија не вибрира на наше ниво, секогаш ќе има раздор. Нормално е дека за време на процесот на преминување во повисока состојба на свеста ви се чини дека сите се на крајот од долгиот тунел до кој е многу тешко да се стигне.

Дополнително, колку повеќе еволуираме, толку повеќе забележуваме дека не се вклопуваме во некои застарени групи и нивната енергија. Сè потешко ќе се враќаме на енергиите кои сме ги надминале бидејќи тие едноставно ќе ни бидат неподносливи.

Љубовта секогаш вибрира на високи фреквенции и иако можеби нема да можеме да се поврземе со некои луѓе и нивните енергии, љубовта секогаш ќе може да не поврзе и да одржува врски кои инаку би се распаднале.

5. Го поедноставивте животот што е можно повеќе

Го поедноставивте животот што е можно повеќе и преминавте од пониска на повисока енергија, а сега се чувствувате како да немате каде да одите.

Добро сторено! Стигнавте до вашиот центар, вашиот простор во вашите мисли, вашето засолниште. Сепак, повисоките вибрациони реалности сè уште не се баш тука за вас и ништо не одговара на вашата вибрација.

Кога ќе стигнете до вашето светилиште, почнувате неуморно да создавате и ова е чувство кое е доста вообичаено. Наскоро тоа ќе стане единствената реалност што ја доживувате и што се случува. Единственото нешто што е важно е целосно да се одвоите од стариот свет.

oglasi jovi kompani

6. На другите им помагате само ако ве прашаат

Веќе немате таква желба да ги лекувате другите и да им помагате на сите околу вас.

Планетата достигна ново ниво. Вашата работа е завршена. И пред да го достигнете ова ниво, ќе бидете подготвени да ја напуштите претходната цел и да започнете да живеете вистински живот.

Во тој момент го откривате вашето вистинско духовно битие и го правите она што го прават духовните суштества. Кога ќе дојдеме до оваа состојба, треба да им помагаме на другите само во случај некој да побара помош од нас. Мајсторот одговара само кога ќе биде прашан. Без вистинска љубопитност, луѓето не се подготвени да добијат знаење.

7. Уморни сте од старата реалност 

Толку сте уморни од старата реалност што веќе не ви е грижа за ништо и едноставно се предавате со благ замор и апатија.

Почнувате да мислите дека ништо нема да се промени. Се чувствувате обесхрабрено. Подготвени сте да пристигнете во вашиот рај. Подготвени сте да го оставите стариот свет зад себе. Ништо друго веќе не е важно.

Зачекоривте во нова реалност. Вие сте повторно родени. Добивате мир каков што досега не сте почувствувале. Наскоро ќе се сретнете со другите кои пристигнаа таму за да се обединат и да создадат нешто ново.