70 фрази за оптимизам да се живее позитивно


#facebook  #twitter / X    #tiktok   #youtube   #Instagram      #Linkedin    #whats app


1. Оптимизмот е вера што води кон достигнување. Ништо не може да се направи без надеж и доверба (Хелен Келер)

Тие се моторот на нашите достигнувања.

2. Песимизмот доведува до слабост, оптимизмот до моќ (Вилијам Jamesејмс)

… бидејќи на елементите на кои се фокусираат дозволи позитивен резултат.

 

3. Песимист гледа тешкотија во секоја прилика; оптимист гледа можност во секоја тешкотија (Винстон С. Черчил)

Оваа фраза може да ни помогне да размислиме за тоа како се фокусираме.

4. Постојан оптимизам е мултипликатор на сила (Колин Пауел)

Тоа е синџир кој во секоја алка прави да добиеме повеќе сила и безбедност.

5. Оптимизмот е основа на храброста (Николас М. Батлер)

Бидејќи не фрла во тешки ситуации.

6. Оптимизмот е лудило да се инсистира дека сè е во ред кога сме несреќни (Волтер)

Волтер ни раскажува за тоа како понекогаш нè заслепува пред реалноста.

7. Дури и најтемната ноќ ќе заврши и сонцето ќе изгрее (Виктор Иго)

Оваа фраза на оптимизам, нè охрабрува да не ја губиме надежта пред неволји.

8. Оптимизмот е од суштинско значење за достигнувањето и е основа на храброста и вистинскиот напредок (Николас М. Батлер)

Секоја активност од голема вредност се заснова на тоа.

9. Мојот оптимизам носи тешки чизми и е силен (Хенри Ролинс)

Во оваа реченица, очигледен е огромен оптимизам.

10. Негувајте оптимистички ум, користете ја вашата имагинација, секогаш размислувајте за алтернативи и осмелете се да верувате дека може да се овозможи она што другите мислат дека е невозможно (Родолфо Коста)

Начин за поттикнување на оптимизмот за постигнување на нашите цели.

11. Можеме да се жалиме затоа што грмушките од роза имаат трње или да се радуваме затоа што трњето има рози (Абрахам Линколн)

Вредноста што им ја даваме на нештата мора да биде во нивната суштина.

12. Јас сум оптимист. Се чини дека не е од голема корист да се биде нешто друго (Винстон С. Черчил)

Во оваа оптимистичка фраза, истакната е корисноста на овој став.

13. Нашите верувања за тоа што сме и што можеме точно да определиме што можеме да бидеме (Ентони Робинс)

Па, да размислиме за нив.

14. Напишете во срцето дека секој ден е најдобриот ден во годината @Ralph Waldo Emerson)

Може да ви помогне да го потврдите вашето оптимистичко држење на телото секој ден.

15. Не можете да имате позитивен живот и негативен ум (oyојс Мејер)

Постојат спротивности кои не можат да коегзистираат на единствен простор.

16. Јас секогаш сакам да ја видам оптимистичката страна на животот, но јас сум доволно реален да знам дека животот е сложена работа (Волт Дизни)

Во оваа оптимистичка фраза, можеме да видиме дека Дизни беше сонувач со нозе на земја.

17. Песимистот се жали на ветрот; Оптимистот очекува да се промени; реалистот ги прилагодува едрата (Вилијам Артур Вард)

Одлична благодарност за оптимизмот и реалните услови што се презентирани.

18. Чувајте го лицето кон сончевата светлина и нема да можете да ја видите сенката (Хелен Келер)

Не можеме да ја поларизираме нашата позиција.

19. Има нешто добро на овој свет и за кое вреди да се бориме (R.Р.Р. Толкин)

Во оваа реченица, Толкин го одразува својот став кон животот.

20. Неверојатно е. Lifeивотот се менува многу брзо, на многу позитивен начин, ако го оставите тоа (Линдзи Вон)

Оваа фраза ни кажува дека сè зависи од вас.

21. Позитивниот став може да ги оствари соништата (Дејвид Бејли)

Оваа фраза ни кажува за главната употреба на позитивен став.

22. Изберете да бидете оптимисти, се чувствува подобро (Далај Лама XIV)

Кога тоа е дел од нашето емоционално здравје.

23. Се надевам на најдоброто, подготви се на најлошото (Мухамед Али innинах)

Оваа фраза ни дава поинаков изглед од оптимизмот за да го постигнеме истиот ефект.

24. Секогаш негативната ситуација претворете ја во позитивна (Мајкл Jordanордан)

Да се ​​отвориме на тоа искуство што ќе ги подобри нашите животи.

25. Не можам да го променам правецот на ветрот, но можам да ги прилагодам едрата за да стигнам до мојата дестинација (myими Дин)

Оваа реченица содржи оптимистичка перспектива наспроти тешкотиите.

26. Оптимистите се во право. Исто така и песимистите. На вас е да одлучите што ќе бидете (Харви Мекај)

Оваа фраза покажува дека вие сте единствената личност што ќе одреди држењето на телото со кое се соочувате со околностите.

27. Навиката да се гледа позитивната страна на секој настан вреди повеќе од илјада фунти годишно (Самуел Johnонсон)

Бидејќи секогаш можеме да спасиме учење

28. Верувајте дека животот е вреден и вашето верување ќе помогне да се создаде факт (Вилијам Jamesејмс)

Оваа фраза се однесува на моќта на она во што веруваме и влијанието што го има врз нашите животи.

29. Liveивеј го животот во потполност и фокусирај се на позитивното (Мет Камерон)

Оваа фраза е совет од Камерон кој нè повикува да уживаме во животот, потврдувајќи се себеси во добрите работи.

30. Верувам дека секој успех во животот се прави со влегување во област со слеп и бесен оптимизам (Силвестер Сталоне)

Многу фраза во стилот на Сталоне.

31. Не верувам во донесување на правилна одлука, донесувам одлука и ја донесувам точна (Мухамед Али innинах)

Оптимистички и позитивен начин на пренасочи ги нашите одлуки кон конструктивниот.

32. Откако ќе ги замените негативните мисли со позитивни, ќе започнете да имате позитивни резултати (Вили Нелсон)

Бидејќи е едно, дејствието е оправдано со причината поради која тие го сторија тоа.

33. Оптимистот прокламира дека живееме во најдоброто од сите можни светови и песимистот стравува дека тоа е вистина (Jamesејмс Бранч Кабел)

Благодарност за американскиот писател да ги покаже двете позиции.

34. Нема ништо лошо во надежта за најдоброто, се додека сте подготвени за најлошото (Стивен Кинг)

За Стивен Кинг, ништо подобро од подготвеноста за какви било околности.

35. За да пронајдете оптимизам, побарајте ги добрите работи во животот (Каталина Пулсифер)

Во спротивно тоа нема да биде можно.

36. Избриши ја негативата, нагласи ја позитивата (Дона Каран)

Оваа фраза нè охрабрува да живееме во оваа перспектива.

37. Човечкиот дух е посилен од сè што може да му се случи (С.Ц. Скот)

И може да работи за да ги оствариме нашите соништа.

38. Открив дека секогаш имам опции и понекогаш е само избор на став (Judудит М. Ноултон)

Една од оние оптимистички фрази со кои треба да нè инспирира видете различни можности за решение.

39. Ако сфатите колку се моќни вашите мисли, никогаш не би имале негативна мисла (Мировен аџија)

Оваа фраза ги повикува луѓето да ги прегледаат своите размислувања бидејќи според Пејс Пилгрим, тие имаат голема моќ во нашите животи.

40. Променете ги мислите и ќе го промените вашиот свет (Норман Винсент Пил)

Друга фраза која се однесува директно на когнитивната работа врз нашата околина и нејзиното влијание врз нашите животи.

41. За да доведеме до позитивна акција, тука мора да развиеме позитивна визија (Далај Лама)

Нацртајте патека, визуелизирајте ситуација, на овој начин патот до успехот ќе биде помалку долг.

42. Најголемото откритие на мојата генерација е дека човечкото суштество може да си го промени животот со менување на ставовите (Вилијам Jamesејмс)

И може само постигне со слобода и самоконтрола.

43. Liveивеј го животот со став на оптимистичко очекување, знаејќи дека сè што се случува ти носи корист на еден или друг начин (Ентони Робинс)

Затоа што тоа е начин на негување преку искуства.

44. Позитивното размислување ќе ви овозможи да направите сè подобро од негативното размислување (Зиг Циглар)

Оваа фраза на оптимизам е формулирана во стилот на овој лик.

45. Оптимист е човечката персонификација на пролетта (Сузан J.. Бисонет)

Во оваа реченица тој му дава боја и чувство на оптимизмот.

46. ​​Силен позитивен ментален став ќе создаде повеќе чуда од кој било чуден лек (Патриша Нил)

За оваа актерка, позитивниот ментален став има моќ да нè води кон невозможното.

47. Оптимизмот е живот; песимизам, бавно самоубиство (Вилијам Кроби Хантер)

Бидејќи ја земаме таа свежина и надеж од нашите цели.

50. Човекот е само производ на неговите мисли. Станува она што го мислите (Ганди)

Мислите се најискрените проекции што може да ги има човекот.

51. Светот е полн со кактуси, но не мора да седиме на нив (Вил Фоли)

Ништо не ги одредува околностите, имаме моќ да ги живееме.

52. Постојат два начина да се дифузира светлината: да се биде свеќата или огледалото што ја рефлектира (Едит Вартон)

И, ние треба да одлучиме каква улога ќе играме.

53. Имав многу грижи во мојот живот, од кои повеќето никогаш не се случија (Марк Твен)

Со оваа фраза, Твен ни кажува дека понекогаш премногу размислување за работи за кои не сме сигурни дека можат да губат време.

54. Умовите се како цвеќиња, тие се отвораат само кога е време (Стивен Ричардс)

И, мора да го искористиме тој момент да се храниме со околностите.

55. Пронајдете место внатре каде има радост, а радоста ќе ја изгори болката (Josephозеф Кембел)

Мора барајте ситуации што не ставаат добро расположени и да ни даде добар квалитет на живот.

56. Оптимист е оној што те гледа во очи, песимист, оној што гледа во твоите нозе (Гилберт Кит Честертон)

И двете позиции одредуваат како сме.

57. Единствената разлика помеѓу добриот и лошиот ден е вашиот став (Денис С. Браун)

Кога сме управители на нашите околности.

58. Светлината низ која го гледаме светот е проектирана од душата на набудувачот (Ралф Валдо Емерсон)

… и таа светлина ќе го осветли патот до посакуваната цел.

59. Изборот да бидете позитивен и да имате благодарен став ќе одреди како ќе го живеете животот (elоел Остин)

Тоа е начин да го потврдите вашето постоење.

60. Секој пат кога ќе паднеш, земај нешто (Освалд Ејвори)

Ова е оптимистички начин за справување со тешкотиите.

61. Сè што можете да промените е себе си, но понекогаш тоа менува сè (Гери В Голдстајн)

Оваа фраза се однесува на важни промени што не можеме да ги пропуштиме.

62. Изберете да бидете позитивни, конструктивни. Оптимизмот е заедничката нишка кон успехот (Брус Ли)

Нашиот позитивен став мора да се материјализира, во спротивно нема да ги постигнеме своите цели.

63. Погледнете на сè како да го гледате за прв или последен пат (Бети Смит)

Сето тоа лежи во интензитетот со кој ги цениме работите.

64. Вашата позитивна акција во комбинација со позитивни мисли резултира со успех (Шив Кера)

Тоа е дело каде се мешаат различни елементи.

63. Ако можноста не тропне, изгради врата (Милтон Берле)

Не чекајте да дојдат работите, проверете дали ќе дојдат кај вас.

64. Ако можете да го промените вашиот ум, можете да го промените вашиот живот (Вилијам Jamesејмс)

Тоа е неопходен услов за ваква важна промена.

65. Најсуштинскиот услов да бидете оптимист е да имате апсолутна доверба во себе (Е. В. Стивенс)

И тоа е дека само со самодоверба можеме да постигнеме амбициозни цели.

66. Меѓу оптимистот и песимистот разликата е смешна; оптимистот ја гледа крофната, песимистот дупката. (Оскар Вајлд)

Фраза на оптимизам од перспектива на Оскар Вајлд.

  • Можеби ќе ве интересира: „60-те најдобри фрази на Оскар Вајлд“

67. Ставот е мала работа што прави голема разлика (Винстон Черчил)

Можеби нема да се земе предвид како нешто што не е толку значајно, но неговата моќ е голема.

68. Неуспехот е одлична можност да се започне одново со поголема интелигенција (Хенри Форд)

Оваа фраза доаѓа од искрен одраз пред пречка со што може да се соочиме.

69. Единственото место каде што вашите соништа стануваат невозможни е во вашите сопствени мисли (Роберт Х Шулер)

И, од мисла до акција постои само еден пат наречен мотивација.

70. Добри работи се случуваат секој ден. Треба само да ги реализираме (Ана Вилсон Шаеф)