8 непријатни вистини за тоа да се биде маж


  1. Ќе изгубите 99% од вашите блиски пријатели ако почнете да го надградувате вашиот живот.
  2. Станувате позрели кога ќе се обучите да не сфаќате ништо лично.
  3. Платата е лекот што ви го дава работодавецот за да ги заборавите вашите соништа.
  4. Ако продолжите да го чекате „вистинското време“, ќе го потрошите целиот свој живот и ништо нема да се случи.
  5. Дури и кога им верувате на вашите блиски пријатели и семејството, нека не знаат ништо за вас.
  6. Владата и политичарите се еден огромен ѓубре што никогаш нема да ве спаси од вашите проблеми.
  7. Ќе бидете 10 пати посреќни ако им простите на родителите и престанете да ги обвинувате за вашите проблеми.
  8. Обучете се да им дозволите на луѓето намерно да добијат аргументи за да го зачувате вашето ментално здравје.