media24

alone backlit bokeh 1649068

Прегрнете ја вашата осамена природа!

Ако сте осамен волк, сигурен сум дека ќе се согласите со ова: повеќе би сакале да умрете отколку да се вклопите во масите и да се изгубите себеси. Затоа што да се изгубите себеси и да се откажете од сопствениот пат е полошо од физичка смрт за вас, додека изборот на сопствен пат значи постојано…

повеќе
depositphotos 153428518 xl

Не можете да дадете повеќе отколку што имате

Секогаш кога даваме повеќе отколку што можеме или сакаме, порано или подоцна ќе сакаме благодарност. Кога ќе го споделиме она што го имаме – не од изобилство и со радост и љубов, туку затоа што мораме, секогаш ќе сакаме сметките да бидат платени. Бабата на една убава жена во врска со готвењето ја користела латинската фраза…

повеќе
fb img 1710038245909

АПЕЛ ЗА ЕДИНСТВО ПОМЕЃУ ЕПИСКОПИТЕ, СВЕШТЕНИЦИТЕ, МОНАСИТЕ, МОНАХИЊИТЕ И ВЕРНИЦИТЕ ВО ОДБРАНА НА ИМЕТО, СТАТУСОТ И ДОСТОИНСТВОТО НА МАКЕДОНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА – ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА/ПАТРИЈАРШИЈА И ЈУСТИНИЈАНА ПРВА!

СВЕТСКИ МАКЕДОНСКИ КОНГРЕС АПЕЛ ЗА ЕДИНСТВО ПОМЕЃУ ЕПИСКОПИТЕ, СВЕШТЕНИЦИТЕ, МОНАСИТЕ, МОНАХИЊИТЕ И ВЕРНИЦИТЕ ВО ОДБРАНА НА ИМЕТО, СТАТУСОТ И ДОСТОИНСТВОТО НА МАКЕДОНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА – ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА/ПАТРИЈАРШИЈА И ЈУСТИНИЈАНА ПРВА! Ниту една црква не добива два или повеќе томоси, туку само еден и единствен, ниту било кој има ексклузивно право на друг да му даде…

повеќе
fb internet.org

ХУТИТЕ ПРЕДИЗВИКАА ИНТЕРНЕТ БЛОКАДА

ХУТИТЕ ПРЕДИЗВИКАА ИНТЕРНЕТ БЛОКАДА Пишува Дарко ТОДОРОВСКИ Хутите го држат светскиот интернет и поморските кабли за гуша. Авторитативно и со факти: Борбени пливачи на Хутите со помош на подводни специјални дронови го прекинаа подморскиот кабел ТАТА-Голф. Станува збор за подморски кабел долг 4.031 км што ги поврзува Оман, ОАЕ, Катар, Бахреин и Саудиска Арабија. TATA…

повеќе
the promise of the truth 1200x600

Зошто ниските вибрации ги напаѓаат луѓето со високи вибрации?

Ако сте духовно силни и имате сина/виолетова аура, природно ќе привлечете пониски вибрациони енергии за да можете да ги трансформирате. Ќе ги земете и од други луѓе кои не можат да ги трансформираат. Како пеперутка привлечена од пламен, овие пониски енергии ќе се прикачат на вас кога ќе им се даде шанса. Пониските енергии ќе допрат до вас…

повеќе
pavletrajanov2023

ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ: ДА СЕ ЗАБРАНИ НАРКОБИЗНИСОТ ВО МАКЕДОНИЈА

Демократскиот сојуз предлага да се забрани наркобизнисот во Македонија. Легализацијата на производство на канабис за медицински цели се злоупотребува, над 70 фирми произведуваат канабис без ефикасна контрола од државните институции и производството се пласира на нелегалниот пазар, со што се шири нарко бизнисот и злоупотребата на канабисот. Присуството на експерти од странство за борба против…

повеќе