Цитати од „Учењата на Дон Хуан„

  Цитати од Учењата на Дон Хуан „Човекот оди кон знаењето како што оди во војна: буден, со страв, со почит и со апсолутна сигурност. Одењето до знаење или одењето во војна на кој било друг начин е грешка, и кој ќе го направи тоа можеби никогаш нема да доживее да зажали“ „Сите патишта се…

повеќе