ЕУ го одобри нацрт-законот за регулирање на вештачката интелигенција – еве како ќе функционира

Првата легислатива во светот посветена на регулирање на вештачката интелигенција би можела да стане план за другите да го следат. Еве што да очекувате од Законот за вештачка интелигенција на ЕУ Зборот „ризик“ деновиве често се гледа во истата реченица како „вештачка интелигенција“. Иако е охрабрувачки да се види како светските лидери ги разгледуваат потенцијалните проблеми…

повеќе