На денешен ден 1963год. Скопје го зафати катастрофален земјотрес

Скопје, 26 јули 1963 година. – Врските со светот се прекинати во 5 часот и 17 минути. Ненајавената стихија сруши градби под кои се гаснат човечки животи. По бучавата во која се губи викот на жртвите, за миг тишина, а потоа се буди ранетиот град. Преживеаните ги бараат блиските, проверуваат дали се живи, се мобилизираат….

повеќе