Среде бел ден ограбена е позната златарница во Париз, штета до 15 милиони евра

Среде бел ден ограбена е позната златарница во Париз, штета до 15 милиони евра. Златарницата „Пјаже“ во улицата Мира во центарот на Париз е ограбена во вторникот на ручек, а за нападот се осомничени три лица, кои побегнале со накит вреден 10 до 15 милиони евра, соопшти полициски извор и париското јавно обвинителство. Улицата на…

повеќе