Објавени победниците на наградата за човекови права на ОН за 2023 година

Претседателот на Генералното собрание Чаба Куроси во четвртокот ги објави добитниците на престижната награда на Обединетите нации во областа на човековите права за 2023 година.  Основана од Генералното собрание во 1966 година, наградата беше доделена за прв пат во 1968 година на денешниот  Ден на човековите права , 10 декември, и се доделува на секои пет години…

повеќе