Општина Струмица ќе започне активности за трето прскање против комарци

Се известуваат граѓаните дека согласно направениот план на активности за третото прскање против возрасни комарци и ларвицидна дезинсекција, истото во Општина Струмица ќе се изврши во текот на наредните денови: -На 10.08.2023 година (четврток), со почеток во 18.00 часот, во населените места ќе се изврши прскање против возрасни комарци -На 11.08.2023 година (петок), со почеток…

повеќе

СТРУМИЦА: Ќе се реконструира тунелското осветлување во подземната сообраќајница

Ќе се реконструира тунелското осветлување во подземната сообраќајница Јавното претпријатие „Паркиралишта Струмица“ ги известува граѓаните дека од 08.08.2023 година ќе започне со реконструкција, односно замена на тунелското осветлување на подземната сообраќајница под плоштадот „Гоце Делчев“. Реконструкцијата е дел од јавна набавка, а целта е да се подобри функционалноста на тунелското осветлување и да се обезбеди…

повеќе

Од 4 до 8 август, во Амфитеатарот во Струмица, ќе се одржи 18-тото издание на Интернационалниот филмски фестивал „Астерфест“

Од 4 до 8 август, во Амфитеатарот во Струмица, ќе се одржи 18-тото издание на Интернационалниот филмски фестивал „Астерфест“, во знакот на новите тенденции во кусометражниот, документарниот и авторскиот филм. Во овогодишната програмска селекција има дваесет и три исклучителни кратки играни филмови, документарци и анимации кои ќе се натпреваруваат за „Златната“, „Сребрената“ и „Бронзената потковица“…

повеќе

По Просениково, нови градежни активности започнаа и во населеното место Сачево

Општина Струмица и денеска потврди дека и во летниот период успешно ги реализира активностите планирани во населените места за оваа година со средства од општинскиот буџет. По Просениково, нови градежни активности започнаа и во населеното место Сачево, а таму беше и градоначалникот Костадин Костадинов со своите соработници. Во изјавата за медиумите тој рече дека со…

повеќе

Општина Струмица ги реконструира детските и спортските игралишта , парковите во населените места со средства од општинскиот буџет од близу 10 милиони денари.

Општина Струмица ги реконструира детските и спортските игралишта , парковите во населените места со средства од општинскиот буџет од близу 10 милиони денари. Градоначалникот Костадин Костадинов денеска изврши увид во градежните зафати во населеното место Просениково. -Денеска на мое огромно задоволство со дел од општинската администрација сме на увид во работите во населеното место Просениково…

повеќе