Прилепските пензионери на протест бараат линеарно, а не процентуално зголемување на пензиите

Бараме линеарно зголемување на пензиите по 3 500 денари. Најавеното од 6,8 проценти е недостоинствено и се чувствуваме како граѓани од трет ред, велат прилепските пензионери кои денеска излегоа на самоиницијативен протест пред Здружението на пензионерите во центарот на Прилеп. Во Прилепскиот регион се близу 14 000 пензионери од кои повеќе од половината се со…

повеќе