Владимир Путин нема да присуствува на самитот Брикс во Јужна Африка

Владимир Путин нема да присуствува на самитот Брикс во Јужна Африка следниот месец поради шпекулациите дека тој би можел да биде приведен според налогот на меѓународниот кривичен суд за негово апсење за воени злосторства во Украина. Претседателскиот кабинет на Јужна Африка објави дека рускиот претседател нема да присуствува на самитот откако одржа „бројни консултации“ со…

повеќе