Подгответе се за ретка двојна супермесечина: последна долго време

Еднаш на сина месечина, небото на Земјата е домаќин на „сина супермесечина “, а прекрасната светла глетка е онаа што не сакате да ја пропуштите. Во спротивно, нема да имате шанса да погледнете сличен феномен до 2032 година. Меѓутоа, ако очите ви се излупени за сина Месечина, ќе бидете разочарани. И покрај името, сината месечина всушност не…

повеќе