daniel holeman 1

Живееме во време на будење и има желби за промени кои никогаш порано не постоеле!

Не можете да го објасните тоа, но се чувствувате поинаку. Исто така, имате чувство дека сте станале нова личност која не е поврзана со она што сте биле порано. „Случајно“ ги запознавате вистинските луѓе, „случајно“ се наоѓате на вистинското место во вистинско време или посакувате нешто и тоа ви се остварува. Што се случува? Во денешно време, многу…

повеќе
daniel holeman 6

Љубовта е живот

Неопходно е секој човек на планетата да разбере дека неговата животна енергија – љубовта, која ја користи за сите можни ситуации – тече околу него постојано, секоја секунда. Сите ние сме љубов во движење. Нивото на вибрации со кои вибрира нашето тело одредува какви луѓе и ситуации ќе привлечеме во нашите животи. Време е да сфатиме дека нашиот…

повеќе
old man 2035427 960 720 696x398

Доаѓаат моменти кога човекот бара мир повеќе од било што друго

Доаѓаат моменти кога човек сфаќа дека ја преценил моќта на искуствата затоа што штом ќе поминат остануваат само бледи спомени кои немаат моќ да ја обликуваат иднината, да дадат сила во тешките моменти, да ги разбудат тие силни чувства при сеќавањето на нив. Потоа ги гледа сите искачувања до врвовите од поинаков агол и се…

повеќе
hands 1947915 960 720

Силните луѓе привлекуваат тешки врски затоа што душата им плаче за ОВА!

Во секој момент од нашиот живот имаме избор: растеме или гниеме. Врските се тие што нè учат на најважните работи за нас самите! Точно, понекогаш луѓето на кои им веруваме (вклучувајќи се и самите нас) ќе не повредат. Не можеме да го избегнеме, но наш избор е дали сакаме да се чувствуваме мизерно поради тоа со години или…

повеќе
greg rakozy unsplash

Еднаш ќе умрам… Човекот се сака себеси додека е жив!

  Еднаш ќе умрам и кој знае каде ќе одам, не се натпреварувај кој ќе ме сака повеќе, толку мртов и далеку, и не ги кажувај тие тажни зборови што сакаш да сум овде, барем уште еднаш да ги видам јас, Немој, Човекот се сака себеси додека е жив, Кога ќе умре, не му треба…

повеќе
colors 2203720 960 720 696x398

Моќна форма на манипулација: Препознајте ја емоционалната уцена и спротивставете се!

Емоционалните уценувачи кај нас будат чувство на страв, вина и обврска и често се закануваат дека ќе ја прекинат врската доколку не се согласиме со нив. Нè претставуваат како проблем и дека нивната беда е резултат на нашиот отпор. Нè убедуваат дека сме лоши на одреден начин ако не им попуштиме. Ни ускратуваат нешто ако не сме им…

повеќе