Во Босилово ќе се гради детска градинка, градоначалникот Зимбаков го потпиша договорот

Вкупно 11 нови градинки ќе се градат годинава во различни делови одМакедонија со поддршка од Министерството за труд и социјална политика. Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска, ги потпиша договорте со градоначалниците на општините кои партнерски ќе учествуваат во изградбата на објектите. На списокот за изградба на нови градинки е и општинатаБосилово. Со изградбата на градинките капациетот се проширува за вкупно 860 деца, а ќе се отворат и најмалку 100 нови вработувања. За оваа намена од буџетот на МТСП се обезбедени 85,3 милиони денари. Министерката Царовска ги повика општините…

Повеќе...

Прес на Претседателот на ОК ВМРО-ДПМНЕ Босилово,Тони Гражданлиев по повод референдумското изјаснување на 30.09.2018 год.

Вчера во просториите на ВМРО-ДПМНЕ ОК Струмица ,своја прес конференција оддржа и Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ ОК Босилово Тони Гражданлиев. Дебаклот кој го доживеја СДСМ конкретно во О.Босилово зборува за катастрофалните лоши политики која ги води и од тука очекуваниот резултат на катастрофалната мала излезност рече Гражданлиев. Босилово заедно со Ново Село и Василево се Општини каде има најмала излезност за референдумот. Во прилог видео од прес конференцијата на Гражданлиев. Прес на Тони Гражданлиев по повод референдумското изјаснување на 30.септември Прес на Тони Гражданлиев Претседател на ОК ВМРО-ДПМНЕ Босилово по повод…

Повеќе...

Мицкоски на средби со граѓани во Струмица и Босилово: Ќе го слушнеме гласот на народот (фото)

Претседателот на ВМРО – ДПМНЕ, Христијан Мицкоски денеска повторно беше на терен во Струмица и Босилово каде оствари средби со граѓаните. – Мојата задача и на мојот тим е преку ваквите посети да го слушнеме гласот на народот, да размениме мислења, кои за мене, но и за ВМРО – ДПМНЕ се корисни, особено во овој период кога отпочнуваме со создавање на програма која ќе понуди квалитетни решенија и ќе биде вистинска алтернатива, наспроти хаосот кој го живее Македонскиот граѓанин, а креиран од оваа неспособна влада. Македонската економија е зафатена од вистинско…

Повеќе...