fb img 1710038245909

АПЕЛ ЗА ЕДИНСТВО ПОМЕЃУ ЕПИСКОПИТЕ, СВЕШТЕНИЦИТЕ, МОНАСИТЕ, МОНАХИЊИТЕ И ВЕРНИЦИТЕ ВО ОДБРАНА НА ИМЕТО, СТАТУСОТ И ДОСТОИНСТВОТО НА МАКЕДОНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА – ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА/ПАТРИЈАРШИЈА И ЈУСТИНИЈАНА ПРВА!

СВЕТСКИ МАКЕДОНСКИ КОНГРЕС АПЕЛ ЗА ЕДИНСТВО ПОМЕЃУ ЕПИСКОПИТЕ, СВЕШТЕНИЦИТЕ, МОНАСИТЕ, МОНАХИЊИТЕ И ВЕРНИЦИТЕ ВО ОДБРАНА НА ИМЕТО, СТАТУСОТ И ДОСТОИНСТВОТО НА МАКЕДОНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА – ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА/ПАТРИЈАРШИЈА И ЈУСТИНИЈАНА ПРВА! Ниту една црква не добива два или повеќе томоси, туку само еден и единствен, ниту било кој има ексклузивно право на друг да му даде…

повеќе
fb internet.org

ХУТИТЕ ПРЕДИЗВИКАА ИНТЕРНЕТ БЛОКАДА

ХУТИТЕ ПРЕДИЗВИКАА ИНТЕРНЕТ БЛОКАДА Пишува Дарко ТОДОРОВСКИ Хутите го држат светскиот интернет и поморските кабли за гуша. Авторитативно и со факти: Борбени пливачи на Хутите со помош на подводни специјални дронови го прекинаа подморскиот кабел ТАТА-Голф. Станува збор за подморски кабел долг 4.031 км што ги поврзува Оман, ОАЕ, Катар, Бахреин и Саудиска Арабија. TATA…

повеќе
pavletrajanov2023

ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ: ДА СЕ ЗАБРАНИ НАРКОБИЗНИСОТ ВО МАКЕДОНИЈА

Демократскиот сојуз предлага да се забрани наркобизнисот во Македонија. Легализацијата на производство на канабис за медицински цели се злоупотребува, над 70 фирми произведуваат канабис без ефикасна контрола од државните институции и производството се пласира на нелегалниот пазар, со што се шири нарко бизнисот и злоупотребата на канабисот. Присуството на експерти од странство за борба против…

повеќе
fb img 1707986122384

Оливер Андонов-Збрка (или како Мицкоски ги внесе ВМРО-ДПМНЕ и Македонија во правен офсајд)

Збрка (или како Мицкоски ги внесе ВМРО-ДПМНЕ и Македонија во правен офсајд) Секако дека одамна имаме заклучено, Македонија е далеку од правна држава. Но сега јас како нѐ правник, дојдов до еден за мене изненадувачки заклучок формиран врз основ на непосредни факти. Имено, во Македонија постои цела една област која најдиректно ја засега државата, а…

повеќе
fb img 1707986122384

“Внатрепартиската Фракцијата за демократизација и ревитализација на ВМРО-ДПМНЕ”,до Управниот Суд во Скопје поднесе ТУЖБА против ВМРО – ДПМНЕ

“Внатрепартиската Фракцијата за демократизација и ревитализација на ВМРО-ДПМНЕ”, претставена од професор д-р Оливер Андонов, во текот на вчерашниот ден (14.02.2024 год.), до Управниот Суд во Скопје поднесе ТУЖБА против ВМРО – ДПМНЕ, претставувана од професор д-р Христијан Мицкоски кој како претседател на партијата согласно член 35 став 1, алинеја 1 и алинеја 3 од Статутот…

повеќе
425691395 402514198945455 718908425259772828 n

Ѓорѓе Божинов – Во првата половина од денешниот ден присуствував на состанок со задграничните комитети на ВМРО-ДПМНЕ во Женева, заедно со Претседателот Проф. Д-р. Христијан Мицкоски, Потпретседателот Александар Николовски и членот на извршниот комитет Драган Ковачки, како и на трибина организирана во Ешалан на која се дискутираше за иднината на Македонија и прашањата кои ги засегаат Македонците кои живеат во дијаспората.

Македонците сега и се најпотребни на Македонија  Ѓорѓе Божинов – Во првата половина од денешниот ден присуствував на состанок со задграничните комитети на ВМРО-ДПМНЕ во Женева, заедно со Претседателот Проф. Д-р. Христијан Мицкоски, Потпретседателот Александар Николовски и членот на извршниот комитет Драган Ковачки, како и на трибина организирана во Ешалан на која се дискутираше за…

повеќе