диплома кинење

ДОСТА БЕШЕ од злоупотребата на европското знаменце како и од користењето и манипулирањето со правото и законите за интересите на политичките елити

“Почитувани, Како студенти кои  избравме да студираме на правните факултети во Македонија, не можеме да останеме рамнодушни пред долгата тенденција на постапки кои водат кон уништување на нашиот правен систем. Ние сме новата генерација на правници кои и  се потребни на  Македонија, не корумпирани и посветени на правото и  правдата. Но, ние, како активни студенти,…

повеќе
убиство во Кочани

Одговорност за грозоморното убиство во Кочани!

За жал, пречесто сме сведоци на фемициди кои се шокантни за целата македонска јавност. Последната трагедија во Кочани открива сериозни проблеми во системот за заштита на жените жртви на насилство и треба да биде предмет на детално истражување и размислување од страна на надлежните органи. Континуирано се случуваат пропусти од институциите кои мора да се…

повеќе
slika1 1

Денес со почеток од 12 часот ќе се одржи 28-та седница на Совет на Општина Струмица.

Денес со почеток од 12 часот ќе се одржи 28-та седница на Совет на Општина Струмица. – информираат од општината. Во прилог точките на дневен ред за кој ќе расправат советниците при Општина Струмица. Решение за закажување на 28 седница материјал: Решение за 28 седница    

повеќе
381225251 288003350683542 7770479641781963254 n

Општина Струмица денеска ја одбележа Европската недела на мобилност во соработка со Европската куќа Струмица и Министерството за животна средина и просторно планирање.

Со велосипедско дефиле по улиците во централното градско подрачје во кое учествуваа ученици од основните и средните училишта, Општина Струмица денеска ја одбележа Европската недела на мобилност во соработка со Европската куќа Струмица и Министерството за животна средина и просторно планирање. -Оваа година, темата гласи „Заштедете енергија“ која го нагласува влијанието што одржливите транспортни решенија…

повеќе
380742044 707368128081194 4089695817909971351 n

Општина Струмица- Јавен повик за дотација за стручни спортски работници – тренери на спортските клубови, преку кој се обезбедува финансиска поддршка за најмногу 10 (десет) тренери во спортските здруженија и други правни лица од областа на спортот кои делуваат на територијата на општина Струмица.

Општина Струмица, согласно своите надлежности и програмски определби, продолжува со реализација на активностите кои имаат за цел – поддршка за унапредување на спортот и спортските клубови во нашата општина. За таа цел, покрај другите активности на тој план, веќе е објавен Јавен повик за дотација за стручни спортски работници – тренери на спортските клубови, преку…

повеќе
379521020 742814597857082 7678384895416173517 n

Костадин Костадинов изврши прием во својот кабинет за учениците од угостителско-туристичката струка од СОУУД „Димитар Влахов“ со професорката Ивана Петров Ѓоргиева

Денес градоначалникот Костадин Костадинов изврши прием во својот кабинет за учениците од угостителско-туристичката струка од СОУУД „Димитар Влахов“ со професорката Ивана Петров Ѓоргиева, во улога на нивен ментор, кои постигнаа извонреден успех на Меѓународниот натпревар во готвење „Black Sea Fish Festival”, одржан во Констанца, Мамаја, Република Романија.   Учениците и менторката  ги споделија своите импресии од  натпреварот и задоволството…

повеќе