3d medical image depicting mental health problems 1048 6804 696x398

Моќта на потсвеста ги решава проблемите: ВАКА ги добивате сите одговори додека спиете!

За време на спиењето се формираат нови синаптички врски, а старите се „чистат“. Се вели дека Едисон никогаш не заспал без претходно да постави прашање или команда до својата потсвест. Може да изгледа како некој буквално да сонува решенија за ситуации. Ние привремено го отстрануваме нашиот хиперсвесен ум од нашата равенка и потоа ја мобилизираме моќта на нашата…

повеќе
lithograph ralph waldo emerson leopold grozelier 1859

Емерсон и Трансценденталистичкото движење

Бидејќи Емерсон е толку тесно поврзан со трансценденталистите , често се верува дека тој е основач на Трансцендентализмот. Тој не бил, како што другите мислители и писатели на Нова Англија всушност се здружиле и се нарекувале трансценденталисти, во годините пред да го објави “Природата”. Сепак, истакнатата Емерсон и неговиот растечки јавен профил го направија најпознат од трансценденталистичките…

повеќе
stefano girardelli uozk 1smmju unsplash

Бидете внимателни во одбивањето да им помагате на другите

Првите нации веруваат дека има души кои доаѓаат од духовниот свет и добиваат човечки облик овде на Мајката Земја. Ние веруваме дека тие се испратени овде од Оној кој е наречен со многу имиња за да го тестира нашиот морал и карактер. Има приказни пренесени низ нашите предци за странци кои ќе се појават барајќи помош и кои…

повеќе
milky way 916523 960 720 696x398

Замислете дека не ви е грижа што велат другите

Не плашете се од одбивање, не треба да бидете прифатени. Можеш да кажеш „те сакам“, без срам или потреба да се оправдуваш. Можете да чекорите во светот со отворено срце и да не се плашите од навреди. Замислете дека ви е дозволено да бидете среќни и да уживате во животот. Вашиот живот не е во конфликт со животите…

повеќе
human brain 1048 2626 696x398

10 работи што една жена треба да ги знае за машкиот мозок: Последното е неочекувано!

Машкиот мозок неверојатно варира во текот на животот и претставува спротивна слика на вообичаеното мислење дека мажите имаат само секс на ум… 1. Мажите сакаат стабилност Обично се вели дека жените се тие кои сакаат да се смират, додека мажите сакаат да дивеат и да се забавуваат цел живот. Меѓутоа, по триесеттата година, мажите се пред се…

повеќе
mandala 2523366 960 720 696x398

Дарот и мисијата на секој хороскопски знак

… И така сите деца го напуштаат Бога со намера да ја исполнат доверената задача најдобро што можат. Меѓутоа, никој од нив не разбра целосно што треба да се направи, па кога се вратија, Бог им рече: „Секој од вас е убеден дека туѓиот дар е подобар. Затоа ќе ти дозволам да ги замениш“. Секој од нив…

повеќе