red pill blue pill ronald bouman

Вистината за МАТРИКСОТ – Темнина и светлина

Многумина со векови се прашуваат за матрицата или структурата на реалноста, а многумина имаат сознанија. Овие сознанија често зборуваат за реалноста зад нашата, која е невидлива и со која имаме постојана интеракција. Во моментов, нашата планета е во процес на ослободување од еден вид холограмска реалност и реактивирање на нешто оригинално, органско. Многумина велат дека оваа холограмска…

повеќе
matrix g73816973a 1920

ВАКА се обидуваат да контролираат милијарди луѓе

Ве држат во страв, каде што секогаш го мислите најлошото и на овој начин им помагате да ја создадат реалноста што сакаат да ја создадете. Енергијата оди таму каде што оди вниманието. Анализата е парализа! Премногу од нас се во друштво на луѓе кои се полни со страв и песимизам, наместо да преземаат акција, да…

повеќе
photo 1545945774 73922eb27813 696x398

Што е апсолутна вистина?

Апсолутната вистина може да се спореди со сонцето, кое се восприема преку две релативни вистини: сјај и темнина. Темнината е отсуство на сончева светлина, а отсјајот е проекција на сончевата светлина во темнина. Ниту темнината ниту сјајот не постојат независно. Што е апсолутна вистина? Прашање кое ги прогонува филозофите, теолозите, мудреците и научниците со милениуми. Во ова дело ќе…

повеќе
religion 3491357 960 720 696x398

Смртта – најголемата мистерија на светот

Која е првата работа на која помислувате кога помислувате на смртта? Најчести одговори: Сакам да живеам! Тоа нема да ми се случи. Сепак, тоа ќе ми се случи. Тага, болка, жалење, надеж, изненадување, ужас, будење, авантура, последен предизвик, приврзаност, разделба, незнаење, тајна, ослободување, конечно, крај. Толку многу потрошено време. Се надеваме дека ќе бидеме подготвени. Поглед на смртта еднаш… Сè…

повеќе
earth 5558950 960 720 696x398

Земјата се движи на повисоко ниво на свест – На експлоататорскиот систем му доаѓа крајот!

Наслов:  Земјата се движи на повисоко ниво на свест – На експлоататорскиот систем му доаѓа крајот! Она што моментално се случува на Земјата може да покаже дека и нашата раса се приближува кон еден вид „транзиција“, за која дефинитивно треба да се грижите. Ерата на експлоататорскиот нагон што го користи здравјето на луѓето и планетата земја…

повеќе
pexels photo 24289

Френк Џеј Кинслоу: Зграпчи го сегашниот момент! Кои се придобивките од грижата?

Кои се придобивките од грижата? За да го спречите, само треба да го прифатите овој момент. Кога вашиот ум бега од минатото и брза кон иднината, тој ја заборава сегашноста. А сегашноста е мелем кој ги отстранува проблемите од умот… Од: Френк Џ. Кинслоу „Зарем животот не е повреден од храната, а телото од облеката? … А кој од…

повеќе