dna tesla

Никола Тесла: Болеста доаѓа од духовен пад

Кога душата станува мирно море, започнува исцелувањето. Запомнете, тоа е златното правило. Изворот на повеќето болести е умот, така што умот може да ги надмине повеќето болести. Вие треба да бидете свој лекар. Ако во тебе нема тишина, залудни се сите лекови и најдобрите лекари. Потсвеста на современиот човек е нестабилна како бурен океан со бурни бранови. Потсвеста…

повеќе
pexels photo 460295

Едноставен начин за брзо подигнување на серотонин, ензимот на среќата

Серотонинот е ензим кој прави да се чувствуваме добро. Тоа го стимулираат антидепресивите, чувството на благосостојба. Кога некој ќе ви покаже добрина, нивото на серотонин се зголемува. Исто така, истражувањата покажуваат дека кога правите нешто добро за другите, се зголемува и нивото на серотонин. И не само тоа – вашето ниво на серотонин се зголемува кога…

повеќе
274470276 140237705149078 8521393928714953212 n

Што е Квантно лекување и хипнотичка регресија и каква е оваа техника?

Што е Квантно лекување и хипнотичка регресија и каква е оваа техника? Техниката за квантно исцелување хипноза (QHHT®) е развиена од прославената Долорес Канон, која ја усоврши својата техника пред повеќе од 45 години, а со неа таа подвргна илјадници луѓе ширум светот и објави речиси дваесет книги за нејзините наоди. QHHT е повеќе од…

повеќе
1519644560

Никола Тесла и ТАЈНАТА зад БРОЕВИТЕ 3, 6 и 9!

Никола Тесла правел безброј мистериозни експерименти, но тој самиот бил сосема поинаква мистерија. Речиси сите брилијантни умови имаат некоја опсесија. Никола Тесла имаше прилично голема! Тој шеташе околу блокот три пати пред да влезе во зграда, ги чистеше чиниите со 18 салфетки, живееше во хотелски соби со само број делив со 3. Тој правеше пресметки за работите…

повеќе
394094974 676669857893571 7960867584906432567 n

Постојат неколку видови на карма што секој човек треба да ги исполни. Врз основа на таа карма, ние сме родени во одредена земја, во одредено време.

Видови КАРМА и КАРМИЧКИ ДОЛГ кон животните и планетата Постојат неколку видови на карма што секој човек треба да ги исполни. Врз основа на таа карма, ние сме родени во одредена земја, во одредено време. Постои колективна карма, исто како што постои колективна свест. Луѓето кои живеат во исто време на Земјата имаат задача да постигнат дел…

повеќе
1 kako da ja razviete emocionalnata inteligencija preku sekojdnevni naviki 768x512 1

Умот контролиран од интелигенција

Во ведската традиција, човекот се воспитува уште од рана возраст да го тренира умот бидејќи умот по својата природа е многу треперлив и вознемирен. Умот сака да талка како што налагаат сетилата – таква е природата на условената душа. Па, како да ја зауздаме оваа негова тенденција и да ја насочиме на начин што нè воздигнува, наместо…

повеќе