Цитати од „Учењата на Дон Хуан„

  Цитати од Учењата на Дон Хуан „Човекот оди кон знаењето како што оди во војна: буден, со страв, со почит и со апсолутна сигурност. Одењето до знаење или одењето во војна на кој било друг начин е грешка, и кој ќе го направи тоа можеби никогаш нема да доживее да зажали“ „Сите патишта се…

повеќе

КАКО ДА ПРЕПОЗНАЕТЕ ЖЕНА КОЈА РЕДОВНО ИМА ИНТИМНИ ОДНОСИ?

Знаците кои откриваат дека жената штотуку имала интимни односи може лесно да се забележат. Жена која секојдневно имала интимни односи открива што се случило со нејзиното тело и какви придобивки добивала. Сепак, има многу жени кои немаат редовни интимни односи, што може значително да влијае на расположението и хормоните, а знаците кај жена која долго време немала интимни односи можат да бидат многу…

повеќе

Според православниот календар денеска е Св. мироносица Марија Магдалeна.

Според православниот календар денеска е Св. мироносица Марија Магдалeна. Света Марија Магдалена црквата ја нарече уште рамноапостолна, бидејќи беше првата што го виде воскреснатиот Христос и проповедаше за тоа. Инаку, потекнуваше од градот Магдала (по тоа е наречена Магдалена). Од неа Христос истера седум демони. Од тој момент таа толку го возљуби Господа што не…

повеќе

Подгответе се за ретка двојна супермесечина: последна долго време

Еднаш на сина месечина, небото на Земјата е домаќин на „сина супермесечина “, а прекрасната светла глетка е онаа што не сакате да ја пропуштите. Во спротивно, нема да имате шанса да погледнете сличен феномен до 2032 година. Меѓутоа, ако очите ви се излупени за сина Месечина, ќе бидете разочарани. И покрај името, сината месечина всушност не…

повеќе

Што направивме со животот: Имаме големи куќи и мали семејства, многу дипломи, без знаење!

Научивме како да преживееме, но не и како да живееме. Ние додаваме години на животот, но не и живот на годините „ Парадоксот на нашето време е што имаме поголеми згради, но пократки нерви; пошироки патеки, но потесни хоризонти; трошиме повеќе, а имаме помалку; купуваме повеќе, уживаме помалку; Имаме поголеми куќи и помали семејства ; повеќе удобност и помалку време ; имаме повеќе степени, но…

повеќе