sarena revolucija

МАЛЧЕВСКИ: Зошто беше Шарената револуција и цела таа хистерија и која била улогата на Ковачевски како директор во Телеком?

Треба да почнеме да прашуваме која била улогата на Ковачевски како директор на Телеком за време на прислушкувањето. Дали Ковачевски директно бил вклучен во прислушкувањето? Клучното прашање е токму тоа, изјави универзитетскиот професор Самоил Малчески за „Само вистина“ на Канал 5. Тој посочи дека клучниот предмет заврши за кој беше целата хистерија. -Зошто беше Шарената…

повеќе
biftek2

СЈАЈОТ И БЕДАТА НА МАКЕДОНИЈА: Инфлација го јаде лебот на граѓаните, а функционери на ДУИ и СДС бифтеци по ниски цени

Додека народот се обидува да го преживее секој месец, борејќи се со енормната инфлација, која го јаде нивниот леб, во владиното бифе, каде јадат високите функционери на ДУИ и СДС, има бифтеци и сланини, по багателни цени, велат во партиското соопштение од ВМРО-ДПМНЕ. Истите овие, што се сладат секојдневно по багателни цени, во владиното бифе,…

повеќе
bykst hjfg 696x333 696x398

Само она што го правиме од љубов го правиме слободно, без разлика колку страдања доаѓаат од тоа.

Тагоре: „Ништо не е полесно отколку да се уништи внатрешната слобода на човекот во име на надворешната слобода“ Рабиндранат Тагоре е индиски филозоф, писател и музичар (1861 – 1941). Израснат во богато и образовано бенгалско семејство, тој се школувал и во Англија. Прифаќајќи ги еманципаторните сфаќања на Западот, вклучително и политичките, Т. го отфрла материјализмот и прагматизмот,…

повеќе
fantasy 3341586 960 720 696x398

Да се ​​види љубовта во секоја ситуација

Кога ќе видиме како некои луѓе навистина страдаат, може да биде многу збунувачки. Зошто Бог им го прави ова на луѓето? На површина изгледа многу сурово и нефер. Меѓутоа, реалноста е нешто поинаква… Секоја акција или акција мора да има своја еднаква и спротивна реакција. Тоа е законот на кармата. Страдањата и неволјите се манифестации на нашето вклучување во грешни…

повеќе
rodina

РОДИНА МАКЕДОНИЈА НА ЧЕСТВУВАЊЕ НА МАКЕДОНСКОТО ВОСТАНИЕ ВО КРЕСНА, ПИРИНСКА МАКЕДОНИЈА

Ја одбележуваме 145та годишнина од кревањето на МАКЕДОНСКОТО ВОСТАНИЕ во месноста Кресна, Пиринска Македонија. Еден од најсветлите денови во македонската ослободителна борба и врв на стремежот за независна, самостојна Македонија на Македонците. Востанието било организирано и благословено од Митрополит Натанаил Охридски (Кучевишки), а предводено од даскалот и војвода Димитар Поп-Георгиев Беровски и Војводата Дедо Иљо Марков-Малешевски….

повеќе
mmf

ММФ прогнозира двоцифрена инфлација за Македонија, а Ковачевски дополнително зголемува цени

ММФ прогнозира двоцифрена инфлација за Македонија, а Ковачевски дополнително зголемува цени, велат во партиското соопштение од ВМРО-ДПМНЕ.   Проекциите на ММФ се дека Македонија ќе ја заврши 2023 година со двоцифрена инфлација. Во моментот Македонија има за 50% поголема инфлација од Еврозоната. Бројките и фактите покаажуваат дека инфлацијата не е увезена, туку дека е во…

повеќе