screenshot 1

Откриена првата античка Агора

За прв пат во Македонија е откриена Агора (централен фестивал, собир и пазар) на антички град. Понатаму, уникатна мерна маса и фасцинантна женска биста на Фаустина беа откриени за време на ископувањата. Археолозите при овогодинешните археолошки истражувања во Стибера успеаја да откријат голем број ексклузивни наоди. Откриена првата античка Агора За прв пат на антички локалитет…

повеќе