405082531 346993574599748 1113991749444386981 n

Општина Босилово: Како дел од програмата за патишта на општина Босилово е и проширување на патниот правец до населеното место Дрвош

Како дел од програмата за патишта на општина Босилово е и проширување на патниот правец до населеното место Дрвош. Ова проширување опфаќа околу 1000 метри должина и до 1,3 метри ширина. Исто така ќе се санираат и закрпат оштетените делови од овој пат и во село Дрвош.

повеќе
fb img 1700727947791

Донација за кабинетот по музичко образование во ООУ”Гоце Делчев” – Босилово.

Кабинет по музичко образование во ООУ”Гоце Делчев” – Босилово. Благодарност до донаторите кои помогнаа: Тони Ѓоргиев – професионално електрично пијано марка “YAMAHA” и средства за реновирање на просторијата, Александар Порлидов – три акустични гитари, пет блок флејти, штимер и резервни жици за гитара. ОМУ ,,Боро Џони” Струмица – армоника и кларинет. Заедно со постоечките музички…

повеќе
fb img 1698390182705

МАНЧЕВ:Привршуваат активностите на терен со чистење на еден од главните канали за одводнување на Петралинци.

Чистење на канал во Петралинци. Привршуваат активностите на терен со чистење на еден од главните канали за одводнување на Петралинци. Од Понеделник продолжуваме со нови активности на терен.     Општина Босилово

повеќе
393739488 7088773261153325 8868330017260920192 n (1)

Манчев: Голема благодарност до друштвото “Петралинци Заедно” – Швајцарија, за донацијата за ЈКП „Огражден„ Босилово со специјална опрема над 16000 швајцарски франци.

Ристо Манчев – Градоначалник на општина Босилово Голема благодарност до друштвото “Петралинци Заедно” – Швајцарија. Обезбедена донација на оригинална, специјална заштитна опрема за вработените во ЈКП”Огражден” – Босилово. Донацијата се состои од 50 јакни, 100 елеци и 170 маици со вредност од околу 16.000 швајцарски франци. Безбедноста и опременоста на вработените во комуналното претпријатие ќе…

повеќе
387834764 322982063667566 1492166550099074238 n

Манчев – Асфалтирана улицата во Сарај. Оваа улица беше долгогодишно барање на жителите на Сарај.

Асфалтирана улицата во Сарај. Оваа улица беше долгогодишно барање на жителите на Сарај. Продолжуваме во Радово со припрема на улица за асфалтирање. Во рамките на нашите можности, теренските активности ќе продолжат и во другите населени места.

повеќе
За првпат во општина Босилово „АЈВАРИЈАДА"

За првпат во општина Босилово „АЈВАРИЈАДА”

За првпат во општина Босилово „АЈВАРИЈАДА” Настанот ќе биде исполнет со богата културно уметничка програма која ќе започне од 12:00 часот во која ќе учествуваат Ленче Кукиќ, Благица Калева, Живко Динев, Бисера Гавровска, КУД „Гоце Делчев“-Босилово, КУД “Кирил и Методиј“- Иловица. Повелете, Ве очекуваме!

повеќе