НОВО
398576305 10229479663794678 291493145339643859 n

Славе Андонов: Задоволство е да Ве поканиме на манифестацијата ,,Ден на Празот”

Задоволство е да Ве поканиме на манифестацијата ,,Ден на Празот”  05.11.2023 (Недела) 12 часот  Градошорци Заедно да уживаме во изведбата на наши македонски песни со поп пејачката Андријана Јаневска  Секако и да ги вкусиме специјалитетите од праз подготвени од рацете на нашите вредни домаќинки #Василево.  

повеќе
391611145 343583961396322 4109506367640349733 n

СЛАВЕ АНДОНОВ – Пуштено во употреба Платото пред Домот на културата во Нова Маала.

Пуштено во употреба Платото пред Домот на културата во Нова Маала. Со ова архитектонско – урбано решение, просторот од 1582 м2 во центарот на населеното место Нова Маала добива целосно нов визуелен изглед и повеќе содржини со намени за сите возрасни категории на граѓани.  На платото изградено со бекатон плочки поставена е урбана опрема и…

повеќе
382234795 335821065505945 8774778284082882919 n

Славе Андонов Градоначалник на општина Василево -Асфалтирано платото пред Домот на културата во Нова Маала

Асфалтирано платото пред Домот на културата во Нова Маала Со задоволство можам да кажам дека решаваме уште еден децениски проблем на граѓаните. Направив увид на градежните работи за изградба на центарот во Нова Маала. Со реализацијата на оваа фаза од проектот центарот на Нова Маала почнува да го добива посакуваниот изглед. Реализацијата на овој проект…

повеќе
fb img 1695817015902

Донација од Boots for Balkans за второодделенците од ООУ „Гоце Делчев“, Василево.

🤝Донација од Boots for Balkans за второодделенците од ООУ „Гоце Делчев“, Василево. 🥋Спортската облека е донација од Boots for Balkans, австралиска добротворна организација. Донацијата е реализирана преку нашите иселеници во Австралија. 😀Радоста од подароците учениците ја изразија со ветување дека спортувањето ќе стане нивно секојдневие. ➡️Boots for Balkans е добротворна организација чија цел е преку…

повеќе

Љупче Атанасов од Василево е првиот член од општина Василево кој беше дел од Радовската коњаница

Денес имав чест да ја примам благодарницата од Здружението на граѓани Илинден Радово. Љупче Атанасов од Василево е првиот член од општина Василево кој беше дел од Радовската коњаница. Во ваков период за нашата татковина Македонија, наше е да ја негуваме традицијата, почитта спрема историјата и љубовта спрема татковината. Коњаницата е еден симболичен приказ и…

повеќе