Павле Трајанов бара оставки во Владата

Бујар Османи, министер за надворешни работи, потврди дека за уставните промени крајниот рок не е ноември, како што цела година ги лажеа граѓаните, медиумите парламентот, САД и другите наши партнери и поддржувачи. Тоа значи дека нема формално започнување на преговорите со ЕУ и отворање на кластерите, вели Павле Трајанов. „Година дена Ковачевски, Маричиќ и Османи…

повеќе

ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ: МИНИМАЛНА ПЕНЗИЈА – 300 ЕВРА!

Демократскиот сојуз е прва партија која пред седум години предложи минимaлна плата од 300 евра и минимална пензија од 200 евра. Во Парламентот имаше расправа, но не и согласност да се определи минимална плата и покрај тоа што тоа е пракса во ЕУ. Подоцна се утврди минималната плата и механизам за нејзино усогласување. Но за…

повеќе