fb img 1700727947791

Донација за кабинетот по музичко образование во ООУ”Гоце Делчев” – Босилово.

Кабинет по музичко образование во ООУ”Гоце Делчев” – Босилово. Благодарност до донаторите кои помогнаа: Тони Ѓоргиев – професионално електрично пијано марка “YAMAHA” и средства за реновирање на просторијата, Александар Порлидов – три акустични гитари, пет блок флејти, штимер и резервни жици за гитара. ОМУ ,,Боро Џони” Струмица – армоника и кларинет. Заедно со постоечките музички…

повеќе
393739488 7088773261153325 8868330017260920192 n (1)

Манчев: Голема благодарност до друштвото “Петралинци Заедно” – Швајцарија, за донацијата за ЈКП „Огражден„ Босилово со специјална опрема над 16000 швајцарски франци.

Ристо Манчев – Градоначалник на општина Босилово Голема благодарност до друштвото “Петралинци Заедно” – Швајцарија. Обезбедена донација на оригинална, специјална заштитна опрема за вработените во ЈКП”Огражден” – Босилово. Донацијата се состои од 50 јакни, 100 елеци и 170 маици со вредност од околу 16.000 швајцарски франци. Безбедноста и опременоста на вработените во комуналното претпријатие ќе…

повеќе
fb img 1695817015902

Донација од Boots for Balkans за второодделенците од ООУ „Гоце Делчев“, Василево.

🤝Донација од Boots for Balkans за второодделенците од ООУ „Гоце Делчев“, Василево. 🥋Спортската облека е донација од Boots for Balkans, австралиска добротворна организација. Донацијата е реализирана преку нашите иселеници во Австралија. 😀Радоста од подароците учениците ја изразија со ветување дека спортувањето ќе стане нивно секојдневие. ➡️Boots for Balkans е добротворна организација чија цел е преку…

повеќе

Манчев:ЈКП “Огражден” – Босилово, после 20 години, доби трактор, донација од нашите граѓани од дијаспората од Петралинци.

СКРОМНО АМА ВАЖНО ЈКП “Огражден” – Босилово, после 20 години, доби трактор, донација од нашите граѓани од дијаспората од Петралинци. Во мое име и во име на граѓаните на Босилово изразувам благодарност до дијаспората од Петралинци. Секоја донација е голем гест, а за нас како мала и финансиски не толку моќна општина е исклучително важна….

повеќе