НОВО
1 mokjni citati za zhivotot i srekjata od nepovtorliviot ivo andrikj kafepauza.mk 1024x508

„Најголема будала не е оној кој не знае да чита, туку оној кој мисли дека сѐ што ќе прочита е вистина.“

Моќни цитати за животот и среќата од неповторливиот Иво Андриќ Иво Андриќ отсекогаш поседувал моќ да ги воодушеви и освести читателите со неговите мудри мисли. Доказ за тоа е и неговата Нобелова награда за литература што ја добил благодарение на романот „Мостот на Дрина“. Не постои човек на светот кој не може да се пронајде…

повеќе