fb img 1702622184602

Д-р Никола Маџунков-Профитерски работи на каналот Крушевска Република.

Профитерски работи на каналот Крушевска Република. Ревизорски извештај констатирал неправилности во постапка за јавна набавка под бр.17640/2020 во вредност од 35.551.000 ден – прва фаза од реконструкција на канал Крушевска Република ⭕ Од извештајот СЕ ЕВИДЕНТИРАНИ, а Општина Струмица ПРИЗНАЛА ВИШОЦИ НА КОЛИЧИНИ во висина од 3.490.000 ден, односно 11.5% од целата сума на проектот-…

повеќе
fb img 1701935848593

Со засадување на нови садници на тротоарот на булеварот „Ленинова” во Струмица започна обновувањето на дрворедите.

Со засадување на нови садници на тротоарот на булеварот „Ленинова“ пред зградата на Судот, денеска во Струмица започна обновувањето на дрворедите. Првите садници ги засадија градоначалникот Костадин Костадинов, членови на Советот на општина Струмица, Младинскиот совет и средношколци од трите средни општински училишта. -Целата иницијатива започна заедно со Катја и Филип при реализацијата на велосипедската…

повеќе
fb img 1701164675203

Општина Струмица:Известување за прекинување на постапката за донесување на Генерален урбанистички план за град Струмица

Известување за прекинување на постапката за донесување на Генерален урбанистички план за град Струмица Почитувани граѓани, Ве известуваме дека по предлог на Комисијата за урбанизам, формирана од Градоначалникот на Општина Струмица, како и предлогот од Комисијата за стручна расправа, постапката за стручна расправа со јавна презентација и јавна расправа на Генерален урбанистички план за град…

повеќе
kosta kostadinov gradonacalnik

На половина од првиот мандат, струмичани имаат доверба во градоначалникот Костадин Костадинов да му го доверат и вториот мандат

На половина од првиот мандат, струмичани имаат доверба во градоначалникот Костадин Костадинов да му го доверат и вториот мандат. Тоа го покажало истражувањето на ТИМ Институтот од Скопје, според кое на прашањето дали сметате дека градоначалникот Костадин Костадинов заслужува или не заслужува повторно да биде избран, 52,5 проценти од испитаниците одговориле позитивно што според анализите…

повеќе
385775352 752892133515995 1530336137290123049 n

„Соработката на локалната самоуправа со Народниот правобранител и придобивките од децентрализацијата за граѓаните“, во рамките на проектот „Поддршка на ЕУ за владеење на правото“.

Струмица е вистински пример за извонредна соработка помеѓу Општината и Народниот правобранител, но поаѓајќи од фактот дека секогаш може повеќе и секогаш може подобро, јас сум безрезервно подготвен таа соработка не само да ја негуваме, туку постојано да ја унапредуваме“. Тоа беше заклучокот и дел од моето обраќање на денешната работилница на тема: „Соработката на…

повеќе
369247033 715662117251795 7289098378300623077 n

Завршува комплетната реконструкција на улицата „Крушевска Република“

Се асфалтираат последните метри и со тоа завршува комплетната реконструкција на улицата „Крушевска Република“. Градоначалникот Костадин Костадинов со тимот од соработници и советници, денеска изврши увид во завршните работи на улицата, чија реконструкција беше негово предизборно ветување пред граѓаните на Струмица. Двете страни на улицата „Крушевска Република“ во уредениот дел од поројот, односно, од кружниот…

повеќе