Куклица – природен феномен

Истокот на Македонија, често запоставен, нуди прекрасни глетки. Едно од нив е Куклица, селото Куклица со камени кукли. Локалитетот е познат по чудната и необична прослава, која во Македонија е позната како „Скамената свадба“. Ова мистично место се наоѓа во близина на Кратово, мало гратче во источна Македонија. Оваа необична област изобилува со високи земјени столбови и…

повеќе