Кучињата посветуваат повеќе внимание на жените отколку на мажите?

Научниците открија дека кучињата може да обрнат повеќе внимание на жените отколку на мажите кога директно им се зборува. Унгарските истражувачи од Катедрата за етологија на Универзитетот Етвош Лоранд, Истражувачкиот центар за природни науки и Истражувачката мрежа Eötvös Loránd спроведоа функционална магнетна резонанца (fMRI) на тренирано куче за да стигнат до овие наоди. Наодите се изложени…

повеќе