nikola

НИКОЛА ЃЕНОВ! МАКЕДОНСКИОТ ЈУНАК НАД ЈУНАЦИТЕ за кој мора да дознае цела Македонија!

НИКОЛА ЃЕНОВ Ова е кратка приказна за јунакот над јунаците, најдена на страниците на двата од најпознатите американски весници, Филаделфија инквајрер (Philadelphia Inquirer), од 18 април 1924 година и Портсмут дејли тајмс (Portsmouth Daily Times) од 17 април 1924. Од весниците го дознаваме следното за Никола Ѓенов: Во 1924 година, Никола Ѓенов (во некои преводи…

повеќе