received 6947286962022356

НОВОГОДИШЕН КОНЦЕРТ НА КУД “ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ” – БОСИЛОВО

НОВОГОДИШЕН КОНЦЕРТ НА КУД “ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ” – БОСИЛОВО Повелете, уживајте во прекрасните песни и ора и бидете дел од еден спектакуларен настан. Босилово има со што да се гордее. Граѓаните на Босилово тоа го заслужуваат. 24 Декември, 2023 година, 20.00 часот. Влезот е слободен.

повеќе
fb img 1700727947791

Донација за кабинетот по музичко образование во ООУ”Гоце Делчев” – Босилово.

Кабинет по музичко образование во ООУ”Гоце Делчев” – Босилово. Благодарност до донаторите кои помогнаа: Тони Ѓоргиев – професионално електрично пијано марка “YAMAHA” и средства за реновирање на просторијата, Александар Порлидов – три акустични гитари, пет блок флејти, штимер и резервни жици за гитара. ОМУ ,,Боро Џони” Струмица – армоника и кларинет. Заедно со постоечките музички…

повеќе
fb img 1700035277188

Општина Босилово продолжува со градежниот бум-Асфалтирана една од најдолгите улици во населеното место Радово

Општина Босилово продолжува со градежниот бум-Асфалтирана една од најдолгите улици во населеното место Радово Асфалтирана улица во Радово. Овие денови беше асфалтирана една од најдолгите улици во населеното место Радово. Продолжуваме со реализација на програмата за патишта, наредните денови следат подготовки за асфалтирање и во други населени места. ОПШТИНА БОСИЛОВО 

повеќе
399541410 7165477146816269 4585454300569428729 n

МАНЧЕВ: Од денес, па до крајот на годината, започнуваме со реализација на десетина проекти кои ќе бидат реализирани во неколку населени места во општина Босилово.

Иловица – Штука кон Турново, започна да се асфалтира делница од 1900м и ширина 5м. и банки од двете страни по 0.75м. Од денес, па до крајот на годината, започнуваме со реализација на десетина проекти кои ќе бидат реализирани во неколку населени места во општина Босилово. Продолжуваме со континуирана работа.

повеќе
385768616 321219770510462 357172002819560481 n

Манчев е еден од најуспешните Градоначалници кој со минимален буџет на Општина Босилово направи вистински бум во реализацијата на проектите дадени пред граѓаните.

Кракот од две улици во населеното место Турново се асфалтирани, денес продолжуваме во село Сарај. Општина Босилово на чело со Градоначалникот Ристо Манчев продолжува со жестоко темпо со реализација на секое место каде е ветено дека ке се реконструира или направи сосема нов пат продолжува да се реализират дадените ветувања и проекти. Доколку бидеме објективни…

повеќе

Босилово културно лето 2023: Симон Трпчески / Македонисимо концерт во двор на училиштето „Св. Кирил и Методиј“ – Секирник, Општина Босилово, Струмица, Македонија

Босилово културно лето 2023: Симон Трпчевски / Македонисимо концерт во двор на училиштето „Св. Кирил и Методиј“ – Секирник, Општина Босилово, Струмица, Македонија Симон Трпчески / МАКЕДОНИСИМО во Секирник, Струмичко 26.08.2023 (сабота), 20:00 часот Босилово културно лето 2023 Двор на училиштето „Св. Кирил и Методиј“ – Секирник, Општина Босилово, Струмица, Македонија Симон Трпчески – пијано…

повеќе