НОВО
398576305 10229479663794678 291493145339643859 n

Славе Андонов: Задоволство е да Ве поканиме на манифестацијата ,,Ден на Празот”

Задоволство е да Ве поканиме на манифестацијата ,,Ден на Празот”  05.11.2023 (Недела) 12 часот  Градошорци Заедно да уживаме во изведбата на наши македонски песни со поп пејачката Андријана Јаневска  Секако и да ги вкусиме специјалитетите од праз подготвени од рацете на нашите вредни домаќинки #Василево.  

повеќе
fb img 1695817015902

Донација од Boots for Balkans за второодделенците од ООУ „Гоце Делчев“, Василево.

🤝Донација од Boots for Balkans за второодделенците од ООУ „Гоце Делчев“, Василево. 🥋Спортската облека е донација од Boots for Balkans, австралиска добротворна организација. Донацијата е реализирана преку нашите иселеници во Австралија. 😀Радоста од подароците учениците ја изразија со ветување дека спортувањето ќе стане нивно секојдневие. ➡️Boots for Balkans е добротворна организација чија цел е преку…

повеќе

Општина Василево изврши расчистување на вегетацијата и гранките на патниот правец Градошорци-Едрениково

Се изврши расчистување на вегетацијата и гранките на патниот правец Градошорци-Едрениково заради подобрување на видливоста и безбедноста во сообраќајот . Расчистена е дивата депонија пред населеното место Едрениково. Поради континуираните врнежи карактеристични за изминатиот период крајпатниот појас беше обраснат со вегетација, грмушки, гранки надвиснати над коловозот. Со оваа комунална активност се расчистува целиот патен правец…

повеќе