fb img 1702622184602

Д-р Никола Маџунков-Профитерски работи на каналот Крушевска Република.

Профитерски работи на каналот Крушевска Република. Ревизорски извештај констатирал неправилности во постапка за јавна набавка под бр.17640/2020 во вредност од 35.551.000 ден – прва фаза од реконструкција на канал Крушевска Република ⭕ Од извештајот СЕ ЕВИДЕНТИРАНИ, а Општина Струмица ПРИЗНАЛА ВИШОЦИ НА КОЛИЧИНИ во висина од 3.490.000 ден, односно 11.5% од целата сума на проектот-…

повеќе
fb img 1701935848593

Со засадување на нови садници на тротоарот на булеварот „Ленинова” во Струмица започна обновувањето на дрворедите.

Со засадување на нови садници на тротоарот на булеварот „Ленинова“ пред зградата на Судот, денеска во Струмица започна обновувањето на дрворедите. Првите садници ги засадија градоначалникот Костадин Костадинов, членови на Советот на општина Струмица, Младинскиот совет и средношколци од трите средни општински училишта. -Целата иницијатива започна заедно со Катја и Филип при реализацијата на велосипедската…

повеќе
fb img 1701164675203

Општина Струмица:Известување за прекинување на постапката за донесување на Генерален урбанистички план за град Струмица

Известување за прекинување на постапката за донесување на Генерален урбанистички план за град Струмица Почитувани граѓани, Ве известуваме дека по предлог на Комисијата за урбанизам, формирана од Градоначалникот на Општина Струмица, како и предлогот од Комисијата за стручна расправа, постапката за стручна расправа со јавна презентација и јавна расправа на Генерален урбанистички план за град…

повеќе
fb img 1700733622089

Владимир Ристов: Општина Струмица ги има едни од најскапите клупи во државата платени со општински пари на граѓаните.

Градоначалникот Костадинов купил клупа од 94.000 денари и жердинара од 106.000 денари Општина Струмица ги има едни од најскапите клупи во државата платени со општински пари на граѓаните. Костадинов потпишал договор со фирма од Скопје за купување на 39 клупи и 5 жардинерии во вредност од приближно 4 милиони денари. Костадинов набавил 24 клупи по…

повеќе
image 2023 11 03 10 18 50 202

Традиционално и оваа година во чест на најголемиот општински празник ќе биде доделена Годишна награда и Награда за животно дело на општина Струмица „Св. Петнаесет Тивериополски Свештеномаченици”. 

Традиционално и оваа година во чест на најголемиот општински празник ќе биде доделена Годишна награда и Награда за животно дело на општина Струмица „Св. Петнаесет Тивериополски Свештеномаченици”.  Наградата се доделува како признание на правни и физички лица од општина Струмица, Република Северна Македонија и други држави како и на меѓународни организации и асоцијации и нивни…

повеќе
387107147 717265837091423 1855437904351935114 n

Денес во Општина Струмица, беше одбележана Детската недела, која секоја година, во првата седмица од месец октомври, се одбележува во сите земји-членки на Обединетите нации.

Денес во Дом на АРМ, со пригодна програма наменета за првоодделенците од општина Струмица, беше одбележана Детската недела, која секоја година, во првата седмица од месец октомври, се одбележува во сите земји-членки на Обединетите нации. Во рамките на свеченоста струмичките првачиња беа примени во Детската организација, а приемот им го честитаа членките на Советот на…

повеќе