Денес, во официјална посета на Општина Ново Село, беа високи претставници од политичкиот систем во САД

Денес, во официјална посета на Општина Ново Село, беа високи претставници од политичкиот систем во САД, како дел од програмата на Американскиот совет за млади политички лидери (American Council of Young Political Leaders) #ЃоргеБожинов #градоначалник #Општина #НОВОсело Ѓорѓе Божинов 👍 🇲🇰🇺🇲 👨‍💼Како наши гости беа: -Ms. Sarah Robinson – General Counsel at Pelican Institute for…

повеќе

Скриена темпирана бомба на пандемијата: откриени закани од зоонозни болести во САД

Една неодамнешна студија на Правниот факултет Харвард и Универзитетот во Њујорк ја нагласува потенцијалната закана од идни пандемии од животинските индустрии во Соединетите држави. Истражувањето го нагласува отсуството на цврста стратегија од страна на американската влада за да се спротивстави на овие ризици. Студијата препорачува зајакнување на постојните регулативи и воведување нови мерки за спречување…

повеќе