424582167 906118831303600 1687149875205066644 n

Учењето за рамнодушноста можеме да го наречеме „релативистичка теорија на духовноста“. Само љубовта е апсолутна. Таа има и апсолутно првенство. Во однос на неа се е релативно.

Чувајте ја слободата на духот во сè. Не гледајте во ништо на човечките размислувања, туку нека вашиот дух е слободен внатре за да можете во секое време да го направите спротивното. Ниту една пречка нека не ве спречи да ја чувате оваа духовна слобода. Никогаш не се откажувај. Писма Кога Игнатиј зборува за „рамнодушност“, тој…

повеќе
eduardo rodriguez calzado 7

„Кристални деца„ -Нивната задача е да го стимулираат духовниот развој на возрасните од нивната околина, со што всушност помагаат во будењето и свесноста на целиот човечки род.

Според пророштвото на индијанското племе Хопи, иднината на Земјата зависи од децата на „виножитото“, односно од децата и возрасните со различна боја на кожа и боја на аура, кои обединето ќе ја направат следната промена во еволуцијата… Движењето „деца на виножитото“ постои од 1972 година, а по индиго децата, сега меѓу нас има и „кристални“…

повеќе
earth 5558950 960 720 696x398

Земјата се движи на повисоко ниво на свест – На експлоататорскиот систем му доаѓа крајот!

Наслов:  Земјата се движи на повисоко ниво на свест – На експлоататорскиот систем му доаѓа крајот! Она што моментално се случува на Земјата може да покаже дека и нашата раса се приближува кон еден вид „транзиција“, за која дефинитивно треба да се грижите. Ерата на експлоататорскиот нагон што го користи здравјето на луѓето и планетата земја…

повеќе

Никола Тесла и еволуцијата на свеста на човештвото

Во 1892 умрела мајката на Никола Тесла, Георгина. Тесла за неа пишува: „Мојата мајка потекнува од една од најстарите фамилии во земјата. Беше пронаоѓачки талент од прв ред и убеден сум дека таа би направила големи работи да не била толку оддалечена од модерниот живот и неговите безбројни можности (…) беше генијална жена, посебно надарена…

повеќе