religion 3491357 960 720 696x398

Смртта – најголемата мистерија на светот

Која е првата работа на која помислувате кога помислувате на смртта? Најчести одговори: Сакам да живеам! Тоа нема да ми се случи. Сепак, тоа ќе ми се случи. Тага, болка, жалење, надеж, изненадување, ужас, будење, авантура, последен предизвик, приврзаност, разделба, незнаење, тајна, ослободување, конечно, крај. Толку многу потрошено време. Се надеваме дека ќе бидеме подготвени. Поглед на смртта еднаш… Сè…

повеќе