hands 1926414 1280 696x398

Сè започнува 72 часа пред смртта – луѓето почнуваат да го кажуваат ОВА

Човечка природа е да се плаши од смртта и да му е тешко да зборува за неа или да присуствува на неа. Меѓутоа, можеби луѓето што умирале ја разбираат смртта многу подобро од нас и можат да ни пружат утеха. Патриша Пирсон, новинарка и авторка на книгата „Opening Heaven’s Door: Investigating Stories of Life, Death, and…

повеќе
love 4954794 960 720 696x398

Односите служат како огледало во кое можеме да го видиме нашето паразитско „јас“, за да можеме да го надминеме. Тоа значи дека секоја врска, позитивна или негативна, носи своја трансцендентална вредност. Свеста што го препознава тоа станува благодарна, додека во спротивен случај истата вредност станува причина за страдање на ниво на егоцентрична личност.

Љубовта е смрт на старото и раѓање на новото, а почетокот на се е здравото самољубие Односите служат како огледало во кое можеме да го видиме нашето паразитско „јас“, за да можеме да го надминеме. Тоа значи дека секоја врска, позитивна или негативна, носи своја трансцендентална вредност. Свеста што го препознава тоа станува благодарна, додека во спротивен…

повеќе