НОВО
stock ll 696x333 696x398

Како да знаете кога сакате некого?

Како да знаете кога сакате некого? Кога станува збор за љубовта, некои луѓе би рекле дека е една од најважните човечки емоции . Љубовта е збир на емоции и однесувања кои се карактеризираат со интимност, страст и посветеност. Тоа вклучува грижа, блискост, заштита, привлечност, наклонетост и доверба. Многумина велат дека тоа не е емоција на начинот на кој ние…

повеќе
received 704259808574228

Што ја претставува најдлабоката љубов?

Што ја претставува најдлабоката љубов кон Јунг Ништо не е возможно без љубов… затоа што љубовта може да ве натера да бидете подготвени да ризикувате“. CG Jung Секое заљубување е влез во процесот на индивидуација бидејќи љубовта ја индивидуализира личноста, разочарувањата му помагаат да види што проектирал и да го оддели реалното од идеалното. Индивидуацијата…

повеќе
almost a dance by mario sa´nchez nevado e1621926773440

Без калкулирање ,најубавите нешта се со отворено срце ,душа а апсолутната власт е љубовта!

Лугето кој немат ништо а имаат се ,им е најубав животот. Тие и не знаат што е се ,но суштината е што нити ги интересира тоа се. За нив се е тоа што е околу нив. Има луге болни, нив ги интересира едно,да оздрават. Има луге кој ништо не може да ги задоволат а имаат…

повеќе
Оваа револуција ќе се нарече ЉУБОВ 2024

Оваа револуција ќе се нарече ЉУБОВ 2024

This revolution will be called love    ,2024 Како може човек кој не сака,не знае,не може да им даде љубов на своите најблиски ,маж,дете,брат,сестра итн. Да даде нешто на друг кој сосема не го познава? Можно ли е да има такви…мхм…да! Но кој се тие што можат така? Сигурно не се горе споменатите…туку оние кој…

повеќе
424582167 906118831303600 1687149875205066644 n

Учењето за рамнодушноста можеме да го наречеме „релативистичка теорија на духовноста“. Само љубовта е апсолутна. Таа има и апсолутно првенство. Во однос на неа се е релативно.

Чувајте ја слободата на духот во сè. Не гледајте во ништо на човечките размислувања, туку нека вашиот дух е слободен внатре за да можете во секое време да го направите спротивното. Ниту една пречка нека не ве спречи да ја чувате оваа духовна слобода. Никогаш не се откажувај. Писма Кога Игнатиј зборува за „рамнодушност“, тој…

повеќе
fantasy 2437944 960 720 696x398

Ако ве боли, тогаш не е љубов

Ако ве боли, тогаш не е љубов – 5 знаци кои суптилно ви кажуваат дека сте во нездрава врска  Љубовта е прекрасна, но во исто време таква силна емоција понекогаш знае да биде тешка, комплицирана, исклучително интензивна или оптоварена за двете страни.  Понекогаш љубовта е сето тоа. Сепак, најважна е среќата во врската. И покрај се, некои…

повеќе